Brede School Losser, winnaar Duurzaamheidsprijs

Duurzaamheidsprijs Twente 2015 voor De Brede School Losser

De Brede school Losser (het schoolgebouw voor basisscholen De Imenhof en De Verrekijker) heeft op 25 november 2015 de Duurzaamheidsprijs Twente 2015 gewonnen.Tijdens het Duurzaamheidscongres in de Grolsch Veste werden de congresgangers met films en interviews geïnformeerd over de drie finalisten: de kangoeroewoning, duurzaam asfalt en de Brede school. Alle aanwezigen maakten kennis met de duurzame initiatieven die tijdens de bouw van de school zijn doorgevoerd op het gebied van techniek, natuur, educatie en spel d.w.z. zonnepanelen, bodemenergie, energiezuinig gebouw, afvoer regenwater in wadi, verplaatste kastanjeboom, natuurlijke hittebestendige omgeving en modern speelterrein.

Bij de stemming onder de 250 congresgangers bleek dat de goede samenwerking tussen alle partijen met de uitstekende resultaten gewaardeerd werd: de DUURZAAMHEIDSPRIJS TWENTE 2015 ging naar de Brede school met 40% van de stemmen! Een resultaat om trots op te zijn.

Vandaag vieren beide scholen samen feest met een traktatie voor de kinderen en taart voor het personeel. De prijs van € 5000 zal goed worden besteed, waarschijnlijk voor het buitenterrein van de kinderen.

Op 28 november a.s. is er een uitzending van Het Groene Oosten op TV Oost waarin een film over het duurzame gehalte van dit gebouw wordt getoond.

uitreiking prijs 08LVfoto 1foto 2